A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

9 KREATÍV MÓDJA ANNAK, HOGY DUGÓHÚZÓ NÉLKÜL NYISS KI EGY ÜVEG BORT
ital hazhozszallitas pezsgo 3
Pezsgő Vs. Prosecco: Mi a különbség?
A pezsgő és a prosecco az egyik legelterjedtebb pezsgőstílus. Az ízvilág, az esztétikum és az általános elegancia szempontjából nem meglepő, hogy ez a két bor ennyire népszerű. Ezt a két italt gyakran össze is hasonlítják, hiszen mindkettő pezsgő fehérbor, és általában ünnepi célokra használják őket. Emiatt előfordulhat, hogy az emberek mindkét bort „buborékosnak” hívják, ahelyett, […]
ital hazhozszallitas sor
Ki találta fel a sörpongot és miért?
Ha valaha is voltál már diákszövetségi bulin, egyetemi kampuszon akkor biztosan játszottál már sörpongot, vagy legalábbis láttad, hogy játszanak vele. A sörpong Amerika egyik kedvenc ivójátéka, és sokkal régebb óta létezik, mint gondolnád. MI AZ A SÖRPONG?Ha nem tudod, mi az a sörpong, ez egy ivójáték, amely hihetetlenül népszerű az egyetemi kampuszokon. A játékhoz négy […]
Ital hazhozszallitas russian standard
Az Russian standard vodka története
Kevés olyan széles körben elismert és nagyra tartott márka van Oroszországban, mint a Russian Standard Vodka. Ez talán a legkedveltebb szeszes ital az országban. AZ OROSZ STANDARD VODKA EREDETEA márka keletkezésének története egyedülálló. A céget a milliárdos oligarcha, Roustam Tariko alapította. A legenda szerint Tariko a Russian Standard Vodkát egy különálló banki cég köré tervezett […]
Ital hazhozszallitas bor2

Kizáró megjegyzésként: ezek a borosüveg-nyitási módok nem 100%-ig bolondbiztosak, és nagyon óvatosan kell őket végezni, és lehetőleg még azelőtt, hogy bármit is ittál volna.

 1. EGY CSAVAR, CSAVARHÚZÓ ÉS KALAPÁCS
  Ha bornyitó nélkül akadsz fenn, de hozzáférsz egy szerszámkészlethez, egy csavar, egy csavarhúzó és egy kalapács használata elég hatékony módja egy borosüveg kibontásának. Egyszerűen fogjon egy csavart (minél hosszabb, annál jobb), és csavarja bele a dugóba a csavarhúzóval, amíg a csavarból már csak körülbelül egy hüvelyknyi marad szabadon. Most fogd meg a kalapács hátulját, zárd a csavar alá, és húzd ki a dugót. Egyszerű, ugye? Csak óvatosan bánjon a nehéz szerszámokkal egy üveg borosüveg körül!
 2. NYOMJA BE A DUGÓT
  Ez a módszer nem ideális, mert a dugó ott fog lebegni a palackban, de ha tényleg bajban vagy, ez egy egyszerű módja annak, hogy hozzáférj a palackban lévő borhoz. Fogjon valami hosszú és tanulékony tárgyat, például egy fakanál nyelét, és nyomja le a dugót a borosüveg belsejébe.

Legyen tisztában azzal, hogy ha egyszer már belenyomta a dugót, szinte lehetetlen visszaszedni, így nem tudja majd újra elzárni a palackot, és megmenteni a félbehagyott bort. Ha a borosüveg régi, a dugó is összetörhet és belepottyanhat a borba. Ha ez megtörténik, csak használjon egy szűrőt, hogy kiszedje az összes parafadugót, miközben a bort egy dekantálóba tölti.

 1. HASZNÁLJON KERÉKPÁRPUMPÁT
  Ha van olyan biciklipumpád, amelyik tűs tartozékkal rendelkezik, próbáld ki ezt a módszert! Nagyon egyszerű. Fogd a tűt, és szúrd át a dugón, ügyelve arra, hogy egészen a dugó és a bor közötti levegőig hatoljon. Ezután kezdje el pumpálni a levegőt a palackba. Az extra levegő még ahhoz is elegendő nyomást fog létrehozni a palack belsejében, hogy a dugót kinyomja. Legyen óvatos; előfordulhat, hogy erőteljesen kipattan, mint egy pezsgősüveg.
 2. CSAVARJA KI EGY KULCCSAL
  Ehhez a módszerhez ragadj meg bármilyen kulcsot, ami éppen szanaszét hever. Ez leginkább olyan kulcsokkal működik, amelyeknek fogai vannak, így jobban meg tudja fogni a dugót. Egy fogazott kést is használhatsz ehhez a módszerhez, de a kulcsok egy kicsit biztonságosabbak.

Dugd a kulcsot 45 fokos szögben a parafába. Fogd meg a kulcs nyelét, és mozgasd körkörösen, így lassan kicsavarod a parafát. Néhány fordulat után a dugó tetejének fel kell pattannia, és ki tudod majd rántani. Győződjön meg róla, hogy a kulcs valóban biztonságosan a dugóban van, mert ha nem így van, a dugó összetörhet.

 1. HASZNÁLJ DRÓTAKASZTÓT
  A drótakasztó mindenféle háztartási munkánál jól jön, például a lefolyó duguláselhárításánál vagy a zárfeltörésnél (nem kérdezzük, hogy miért törsz fel zárat). Egy borosüveg kinyitása egy újabb felhasználási területük. Ez a kulcsos módszerhez hasonlóan működik. Egyszerűen merítse a drótakasztó végét a dugóba, és győződjön meg róla, hogy az biztosan benne van. Ezután csavarja addig, amíg a dugó szabadon nem kerül, és rántsa meg alaposan.
 2. HASZNÁLJON FOGÓT
  Egy kis metszőkéssel és egy fogóval ki kell tudnia rángatni a dugót. A késsel ejtsen egy kis vágást a dugó mindkét oldalán. Ezután egy fogóval vagy akár egy hajlított körömollóval dugja be a vágásokba, fogja meg, és rántsa ki a dugót. Mivel a parafát vágja, előfordulhat, hogy a borba morzsolódik némi parafa, de bármikor leszűrheti, vagy akár egy kávéfilteren keresztül is átöntheti a bort, hogy eltávolítsa a darabkákat.
 3. ÜSD A PALACKOT A FALHOZ
  Ez a módszer talán kicsit őrültségnek hangzik, de hidd el nekünk: ha jól csinálod, tényleg működik. Ez a módszer azonban kissé veszélyes lehet, ezért csak végső esetben alkalmazd. Fogj egy vagy két vastag törölközőt, és tekerd körbe velük a borosüvegedet, hogy tompítsd. Ezután többször üsse a palack alját a falhoz, amíg a dugó lassan ki nem pattan.

Nyilvánvaló, hogy ez a módszer azzal a kockázattal jár, hogy eltörik a palack, ezért mindig fontos, hogy törölközőt használjon, és nagyon óvatosan végezze ezt a műveletet. A dugó nem fog elsőre kipattanni, ezért ne próbáld meg teljes erőbedobással és túl erősen ütögetni az üveget, hogy kiszedd. Üsse határozottan és többször az üveget, amíg a dugó ki nem mozdul.

 1. CSAPKODD MEG EGY CIPŐVEL
  Ez a módszer hasonlóan működik, mint a törölköző és a fal módszer, de egy kicsit biztonságosabb. Az előzőhöz hasonlóan tekerd be az üveget egy törülközőbe a védelem érdekében. Fogj egy erős, lapos talpú cipőt, és többször csapkodd meg az üveg végét, hogy a dugó kibillentődjön. Lehet, hogy szükséged lesz egy barátodra, aki tartja neked az üveget, amíg ezt csinálod. A palackot fejjel lefelé is megfordíthatod, hogy a gravitáció is segítsen, de győződj meg róla, hogy abbahagyod, mielőtt a dugó teljesen kikerülne, különben mindenhová kiöntöd a bort.
 2. FŰTÉS ALKALMAZÁSA
  Ennél a módszernél hőt kell alkalmazni a palackra, és a tudomány törvényeit kell a hasznodra fordítani. Ehhez a módszerhez szükséged lesz egy forrasztólámpára vagy egy igazán erős öngyújtóra. Feltétlenül győződj meg róla, hogy az üveged nem hideg, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt az üveg összetörhet.

A dugó kipattintásához a forróságot a fújtatóval vagy az öngyújtóval a borosüveg nyakán közvetlenül a dugó alatti ponton kell kifejteni. Forgassa meg a palackot, hogy egyenletesen hőt tudjon alkalmazni a nyak körül. A hő hatására a dugó felfelé fog mozogni, és végül ki fog mozdulni a palackból.

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a piactérre

  Üdvözlünk az oldalon!

  Elmúltál már 18 éves?

  %d bloggers like this: