A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

Az Russian standard vodka története
ital hazhozszallitas pezsgo 3
Pezsgő Vs. Prosecco: Mi a különbség?
A pezsgő és a prosecco az egyik legelterjedtebb pezsgőstílus. Az ízvilág, az esztétikum és az általános elegancia szempontjából nem meglepő, hogy ez a két bor ennyire népszerű. Ezt a két italt gyakran össze is hasonlítják, hiszen mindkettő pezsgő fehérbor, és általában ünnepi célokra használják őket. Emiatt előfordulhat, hogy az emberek mindkét bort „buborékosnak” hívják, ahelyett, […]
ital hazhozszallitas sor
Ki találta fel a sörpongot és miért?
Ha valaha is voltál már diákszövetségi bulin, egyetemi kampuszon akkor biztosan játszottál már sörpongot, vagy legalábbis láttad, hogy játszanak vele. A sörpong Amerika egyik kedvenc ivójátéka, és sokkal régebb óta létezik, mint gondolnád. MI AZ A SÖRPONG?Ha nem tudod, mi az a sörpong, ez egy ivójáték, amely hihetetlenül népszerű az egyetemi kampuszokon. A játékhoz négy […]
Ital hazhozszallitas russian standard
Az Russian standard vodka története
Kevés olyan széles körben elismert és nagyra tartott márka van Oroszországban, mint a Russian Standard Vodka. Ez talán a legkedveltebb szeszes ital az országban. AZ OROSZ STANDARD VODKA EREDETEA márka keletkezésének története egyedülálló. A céget a milliárdos oligarcha, Roustam Tariko alapította. A legenda szerint Tariko a Russian Standard Vodkát egy különálló banki cég köré tervezett […]
Ital hazhozszallitas russian standard

Kevés olyan széles körben elismert és nagyra tartott márka van Oroszországban, mint a Russian Standard Vodka. Ez talán a legkedveltebb szeszes ital az országban.

AZ OROSZ STANDARD VODKA EREDETE
A márka keletkezésének története egyedülálló. A céget a milliárdos oligarcha, Roustam Tariko alapította. A legenda szerint Tariko a Russian Standard Vodkát egy különálló banki cég köré tervezett ügyes marketingtervvel növesztette.

Tariko az általa fejlesztett bankot „Russkij Standart”-nak nevezte el, hogy megkerülje a televíziós sugárzási irányelveket, és legálisan reklámozhassa a vodkát. A fogyasztók a Russkij Standart Bankot népszerűsítő reklámokat hallva tudat alatt a Russkij Standart Vodkára gondoltak.

Azonban van némi vita arról, hogy ez a beszámoló igaz-e. Eredetileg ezt a mesét egy Max Lenderman nevű marketingoktató hozta elő, aki a „Brand new World: How Paupers, Pirates and Oligarchs are Reshaping Business” című könyv szerzője.

Lenderman azt állítja, hogy Tariko szándékosan indította el az orosz Standard Bankot, hogy elkerülje az orosz cenzúratörvényeket. Ez a történet bebetonozódott a márka örökségébe, miután Lenderman szerepelt a Canadian Broadcasting Corporation rádió „Under The Influence” című műsorában.

Függetlenül Tariko valódi szándékaitól, egy dolog biztos: egy abszolút erőteljes vodkamárkát hozott létre. Ahogy a neve is sugallja, a Russian Standard Vodka valóban az ország megszokott vodkájává vált.

Ez a márka és termékei több száz évre visszanyúló, mélyen gyökerező történelemmel rendelkeznek. Ma azt fogjuk megvizsgálni, hogyan tudta ez a márka legyőzni az esélyeket, és hogyan vált a vodka arcává Oroszországban. Olvasson tovább a Nonstopdrink.hu-vel, hogy többet megtudjon.

MI AZ OROSZ VODKA TÖRTÉNETE?
Oroszországban a vodkaivás a kultúra népszerű része. Valójában a vodkát általában úgy tartják, hogy Oroszországban találták fel, és az ország nemzeti italaként tartják számon. Van némi vita arról, hogy a vodka Lengyelországból vagy Oroszországból származik-e, de akárhogy is, azt tudjuk, hogy mindkét országban már nagyon régóta, talán már a nyolcadik vagy kilencedik században létezett.

Még egy mítosz is kering arról, hogy ezt az évszázados italt valójában ugyanaz a személy találta fel, aki az elemek periódusos rendszerét: Dmitrij Mendelejev professzor. Amikor 1854-ben először alkotta meg a vodka készítésének elveit, Mendelejev a Szentpétervári Egyetemen dolgozott egyszerű professzorként.

Bár valójában nem ő találta fel a vodkát, a vodka világához való hozzájárulása páratlan. Munkásságát a Russian Standard Vodka e hivatalos nyilatkozatával lehet a legjobban jellemezni: „Mendelejev professzor filozófiája az egyensúlyról és a természetes rendről vezetett a víz és az alkohol közötti tökéletes egyensúly azonosításához, amely megalapozta a III. Sándor cár által 1894-ben meghatározott eredeti Orosz Birodalmi Standardot”.

HOL KÉSZÜL AZ OROSZ STANDARD VODKA?
A vállalat központja Moszkvában található, de az eredeti lepárlóüzem még mindig Szentpéterváron található.

Az évek során a vodkát alaposan módosították és modernizálták. Az olyan márkák, mint a Russian Standard Vodka teljesen forradalmasították az iparágat, a lehető legmagasabb gyártási szabványokat teremtve vodkáik számára.

A Russian Standard Vodka szerint a vodkájuk vize kizárólag a Ladoga-tóban található gleccservízből származik. Az őszi búzát az orosz sztyeppékről szerzik be. Ezután a vodka több mint 200-szoros desztillációs folyamaton megy keresztül.

HOGYAN KÉSZÜL AZ OROSZ STANDARD VODKA?
A márka azt állítja, hogy Dmitrij Mendelejev professzor eredeti receptjét használja, de modern módon.

A gyártási folyamatuk legmélyebb aspektusa a lepárlás. Minden vodkájuk több mint 200-szor esik át a desztillációs folyamaton, hogy kiszűrjék a szennyeződéseket. Ez a fáradságos folyamat biztosítja a lehető legtisztább állagot.

A szűrési folyamat során orosz nyírfaszénszűrőket, Ural-hegység kvarckristály-szűrőket és ezüstszűrőket alkalmaznak. A különböző szűrők használatával a végtermék végül nem savanyú, kesernyés, hanem sima, finom ízű lesz.

A vodka lepárlása után minden palackot származási bizonyítvánnyal látnak el. Ezeket a tanúsítványokat az orosz kormány állítja ki. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy a termék minősége magas, és hogy eredeti orosz termékről van szó.

Kevés más vodkagyártó cég tesz ilyen sokat azért, hogy biztosítsa termékei tiszta állagát. Ez az intenzív desztillációs folyamat az egyik oka annak, hogy a Russian Standard Vodka a legjobb italnak számít Oroszországban.

OROSZ STANDARD VODKA: ÍZ ÉS ILLAT
A Russian Standard Vodka íz- és illatprofilja eltér a hagyományos vodkákétól. A vodka hírneve egy ütős, büdös ízű szeszes ital, amely égeti a torkot és az orrot – a Russian Standard Vodka esetében azonban ez nem így van.

Illatát tekintve a Russian Standard Vodka illata kenyérre vagy búzára hasonlít. Élvezetes illat, és nem túl erős alkoholszagú, ami az olcsó vodkák gyakori bűnöse.

A tél illatát akkor érzi igazán, ha az orrát az üveghez nyomja. Az illatban van egy enyhe gabona textúra, valamint némi édesség.

A Russian Standard Vodka íze sem túlzó. Magas alkoholtartalma miatt nem a legkönnyebben iható szeszesital. Mégis, a legtöbb más vodkához képest nagyon finom. Kissé kesernyés, de ez minden orosz vodkától elvárható (persze csak ha valódi). Egyáltalán nem csípős azonban, olyannyira nem, hogy azok, akik a merész, ásványi ízeket szeretik vodkaiváskor, csalódni fognak.

Miután egy kicsit megkavargatjuk a szánkban, megízlelhetjük a kenyér és a búza jegyeit, amelyek az illatában annyira nyilvánvalóak.

RUSSIAN STANDARD VODKA: AZ ESZTÉTIKA
A Russian Standard Vodka palackja eléggé egyszerű. Ha egy italbolt polcain böngészne, talán észre sem venné a többi palack között.

Elég egyértelmű, hogy ez a márka nem törődik a giccses csomagolással vagy a feltűnő marketing taktikákkal. Egyszerűen csak egy orosz ábécével nyomtatott fekete és ezüst címke található rajta.

Maga a vodka esztétikája is meglehetősen egyszerű. Lényegében átlátszó, az alján gyakorlatilag semmilyen üledékkel. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyi figyelmet fordítanak ennek a vodkának a szűrési folyamatára, akkor elvárható, hogy ilyen tiszta legyen.

Amikor ezt a vodkát egy pohárba önti, teljesen tiszta. Ha egy kicsit megforgatja, akkor talán láthatja, hogy a pohár belsejében egy enyhe bevonat képződik.

ITALOK KEVERÉSE OROSZ STANDARD VODKÁVAL
Mivel a Russian Standard vodka mennyire tiszta és sima, bármelyik koktél nagyszerű összetevője lehet. Nem túl erős annyira, hogy elnyomja az italodat, és nem is olyan gyenge, hogy ne éreznéd.

Ez a vodka jól működik a martinikhoz, és bármilyen gyümölcslé koktélhoz finom. Ha rétegezni szeretné az italát, de szeretné elkerülni azt az égető érzést, amit a vodka általában nyújt, akkor ez a legjobb választás.

Egy másik lehetőség a fehér orosz. Egy lowball pohárba öntsünk egy kis vodkát és egy kávélikőrt. Addig keverd meg az italt alaposan, amíg a két összetevő teljesen el nem keveredik egymással. Ezután adjon a tetejére egy kis tejszínt. És voilá! Megvan a gyönyörű White Russian.

Néhány olcsó vodkával ellentétben a Russian Standard Vodka más italokba keverésétől nem leszel rosszul. Amellett, hogy a Russian Standard Vodka egy meglehetősen olcsó vodka, nagyon tiszta is.

NÉPSZERŰSÉG ÉS RELEVANCIA
A gyártó 2001-es nyilatkozata szerint a Russian Standard Vodka évente több mint kétmillió láda vodkát ad el. A vállalat világszerte 80 különböző piacon tevékenykedik.

Marketingkampányaik középpontjában az orosz kultúra és hagyományok megőrzése áll. A márka teljesen orosz receptet, kizárólag orosz alapanyagokat használ, és a palackokat tisztán Oroszországban gyártja. Reklámjaik többsége a „100%-ban orosz” mantrát hangsúlyozza.

Összességében a Russian Standard Vodka egy elismert név, amely mögött több éves minőségi szolgáltatás áll. Nemcsak a gyártási folyamatuk elsőrangú, hanem számtalan évtizedes múltra tekintenek vissza.

Ráadásul sokkal tisztább ivási élményt nyújt, mint más vodkák. A vodka köztudottan keserű. Egyesek még a körömlakkhoz is hasonlítják a vodka ízét, ami igazán jól mutatja, milyen szörnyű tud lenni néhány ilyen olcsóbb vodka.

A Russian Standard Vodkával úgy élvezheti a vodkát, ahogyan azt eredetileg is kellett volna. A vodka ivását élvezni kellene, nem pedig elviselni.

A vodka ráadásul meglehetősen olcsó, és könnyen megtalálod a Nonstopdrink.hu-n.

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a piactérre

  Üdvözlünk az oldalon!

  Elmúltál már 18 éves?

  %d bloggers like this: