A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

Cîroc vagy Grey Goose? – melyik a jobb?
ital hazhozszallitas pezsgo 3
Pezsgő Vs. Prosecco: Mi a különbség?
A pezsgő és a prosecco az egyik legelterjedtebb pezsgőstílus. Az ízvilág, az esztétikum és az általános elegancia szempontjából nem meglepő, hogy ez a két bor ennyire népszerű. Ezt a két italt gyakran össze is hasonlítják, hiszen mindkettő pezsgő fehérbor, és általában ünnepi célokra használják őket. Emiatt előfordulhat, hogy az emberek mindkét bort „buborékosnak” hívják, ahelyett, […]
ital hazhozszallitas sor
Ki találta fel a sörpongot és miért?
Ha valaha is voltál már diákszövetségi bulin, egyetemi kampuszon akkor biztosan játszottál már sörpongot, vagy legalábbis láttad, hogy játszanak vele. A sörpong Amerika egyik kedvenc ivójátéka, és sokkal régebb óta létezik, mint gondolnád. MI AZ A SÖRPONG?Ha nem tudod, mi az a sörpong, ez egy ivójáték, amely hihetetlenül népszerű az egyetemi kampuszokon. A játékhoz négy […]
Ital hazhozszallitas russian standard
Az Russian standard vodka története
Kevés olyan széles körben elismert és nagyra tartott márka van Oroszországban, mint a Russian Standard Vodka. Ez talán a legkedveltebb szeszes ital az országban. AZ OROSZ STANDARD VODKA EREDETEA márka keletkezésének története egyedülálló. A céget a milliárdos oligarcha, Roustam Tariko alapította. A legenda szerint Tariko a Russian Standard Vodkát egy különálló banki cég köré tervezett […]
Ital hazhozszallitas ciroc vodka

A vodkával kapcsolatban elég nagy a vita. Kétségtelen, hogy van íze, de sokan biztosak abban, hogy nincs íze. Ha azonban beszélnél egy szeszesital-szakértővel, elmondaná, hogy minden vodka egyedi, és hogy az alapanyagok és a lepárlási folyamat hozza létre a végeredményt.

A rozs, a kukorica és a burgonya mind olyan tipikus összetevők, amelyekből a vodka készül, és ezek mind hozzájárulhatnak a különböző profilhoz. Bár lehet, hogy finom, de van különbség. Bár az ízekről lehet vitatkozni, van egy elem, amiben sokan egyetértenek. A minőség esetében határozottan érezni a különbséget.

Bármi legyen is az álláspontod, nyilvánvaló, hogy a vodka „semleges szeszes italnak” számít, ami azt jelenti, hogy szilárd választás a különféle keverékekhez és koktélreceptekhez. A jellegzetes íz hiánya azt jelenti, hogy szinte mindig jól illik más ízekhez, ami olyan sokoldalúságot kölcsönöz neki, amivel nem minden szeszes ital rendelkezik.

Ez a rugalmasság a legkülönbözőbb ivók számára vonzó, és ez az egyik oka annak, hogy a vodkát manapság olyan gyakran fogyasztják. Valójában a világ legnépszerűbb szeszesitalának nevezték el a viszonylagos ízhiányából adódó sokoldalúsága miatt. 2019-ben a vodka volt a legkelendőbb desztillált szeszesital az Egyesült Államokban.

Míg ez az átlagfogyasztót elriaszthatja, mások számára ez a luxus jele, ami azt mutatja, hogy a magas árat a figyelemre méltó minőség érdemli ki. És ebben bizonyára van némi igazság – még kivételes marketinggel is, ahhoz, hogy valamit magas áron adjon el, a terméknek bizonyítania kell az értékét. A statisztikák azt mutatják, hogy ez egyik márka esetében sem jelentett problémát a múltban, hiszen csak 2019-ben mindkettő több mint 1,5 millió dobozzal adott el.

Ami a termékeket illeti, mindkét márka kínál egy eredeti vodkát, valamint számos ízesítéssel. A Cîroc nyolc további ízesítéssel rendelkezik, például mangóval, görögdinnyével és Amarettóval, míg a Grey Goose hat ízesítéssel, olyan fajtákkal, mint a La Poire (körte), Le Citron (citrom) és Le Vanille (vanília). Mindkét sima vodka 80 proof besorolású. A Ciroc ízesített infúziói azonban csak 70-esek.

ÖRÖKSÉG ÉS A MÁRKA TÖRTÉNETE
Első pillantásra egyértelmű, hogy mind a Cîroc, mind a Grey Goose magas színvonalú megjelenést állít – magas, karcsú palackjaik felsőbbrendűnek tűnnek egy alsó polcra kerülő márkához képest. Továbbá mindkét címke büszkén büszkélkedik a francia kultúra örökségével. Amikor a fogyasztók Franciaországra gondolnak, sokan a luxusra és a finom borokra asszociálnak. Magát a bort gyakran a háttere különbözteti meg, értékét korából, örökségéből vagy névadójából nyeri. A Cîroc és a Grey Goose ezt a példát követi saját márkáival, és arra törekszik, hogy a nagyra becsült történelmük miatt bízzanak bennük.

A Cîroc e történelem által határozza meg magát, mivel Jean-Sebastien Robicquet, aki 2003-ban alapította a vállalatot, a franciaországi Bordeaux régió borászainak és lepárlóinak hosszú sorából származik. A boriparban elért számos eredményéért elismert Cîroc márka büszke Robicquet szakértelmére. A Cîroc-ot a Diageo gyártja, egy multinacionális vállalat, amelynek portfóliójában több mint 200 italalkoholmárka található.

A Grey Goose szintén a francia gyökereit emeli ki márkája élén, magát a vállalatot azonban valójában Sydney Frank amerikai üzletember alapította. Az ötletet 1997-ben alkotta meg, és a francia Maître de Chais Francois Thibault-val együttműködve állította elő a receptet. Thibault eredetileg konyakot gyártott, és a Grey Goose volt az első vállalkozása a vodkagyártásban. Bár a termék Franciaországból származik, Frank ötlete az volt, hogy betöltse az amerikai piacon a luxus vodka iránti hiányt. A Grey Goose-t végül 2004-ben eladták a Bacardi Limitednek, amely 2 milliárd dollárért vásárolta meg a vállalatot.

MI A KÜLÖNBSÉG?
Hasonló hírnevük ellenére van néhány fő különbség a két versenytárs között. Az egyik fő különbség az összetevőikben rejlik. A Grey Goose sok más vodkához hasonlóan gabonából készül, búzát használnak alapanyagként. A vállalat kifejezetten a franciaországi Picardiában termesztett téli búzát használja, amely a nyári búzához képest további négy hónapig terem.

Miután lepárolták, a vizet a vállalat saját mészkőkútjából származó természetes forrásvízzel keverik össze. A búza használata ellenére a Grey Goose gluténmentes. A Cîroc-ot viszont szőlőből desztillálják, mégpedig a francia Gaillac és Cognac régiókból származó Mauzac Blanc és Ugni Blanc szőlőből. Ezeket a szőlőket szüretelik és borrá alakítják, majd vodkává desztillálják. A Ciroc weboldalán a vodkát friss, citrusos ízűnek írják le.

A másik jelentős különbség a kettő között a desztillációs eljárásuk. A Cîrocot nem kevesebb, mint ötször desztillálják a végeredmény előállítása előtt, amely módszer a vállalat állítása szerint elengedhetetlen az optimális íz biztosítása érdekében. A Grey Goose ezzel szemben más megközelítést alkalmaz. A Cîroc-kal ellentétben az ő vodkájukat egyetlen folyamatos eljárással desztillálják.

Sőt, úgy tűnik, ezt még marketing célzattal is használják más vodkák ellen, mondván, hogy „ha többször kell lepárolni, akkor jobb alapanyagokra van szükséged”. Míg a Cîroc úgy tűnik, inkább a termékük megbecsült kézművességére összpontosít, addig a Grey Goose inkább a legfinomabb, legtisztább alapanyagok felhasználását hangsúlyozza. A Cîroc azonban a „go against the grain” szlogent használja, ami arra utal, hogy a búzaalapú versenytársukkal ellentétben szőlőt használnak.

CÎROC ÉS GREY GOOSE A POPULÁRIS KULTÚRÁBAN
A Cîroc és a Grey Goose nem újdonság a popkultúrában, hiszen hallhattad már a nevüket hiphop dalszövegekben, vagy hírességek által támogatva. A Cîroc 2007-ben Sean „Diddy” Combs márkanagykövetként vállalta el a márkát, ami az eladások ugrásszerű növekedéséhez vezetett. Combs, aki „luxusmárkaépítőként” jellemezte magát, a Ciroc nyereségének 50 százalékát kapja, hogy felügyelje az életstílus-márkázást és a marketinget. Hozzájárulása csodát tett a céggel, és a hírnevét a csillogás és az ünnepi élvezetek státuszába emelte.

A Grey Goose is megkapta a magáét. A márkát gyakran említik a hiphop zenében, például az amerikai rapper Jeezy 2003-as slágerében, amely a megfelelő „Grey Goose” nevet viseli. A „Royals” című dalban Lorde popénekesnő a pop- és hip-hop kultúrában jelen lévő extravagáns életstílus gyakori szimbólumaként utal rá. A Grey Goose-t olyan előadók is megemlítették zenéjükben, mint T-Pain, Ludacris és Snoop Dogg, hogy csak néhányat említsünk.

Mindkét márka sikertörténetet tudhat maga mögött, és nem kérdés, hogy miért vezetik a csúcskategóriás vodkák listáját. Ha még nem próbálta őket, és azon gondolkodott, hogy adjon-e nekik egy esélyt, tárcsázza a nonstopdrink.hu-t.

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a piactérre

  Üdvözlünk az oldalon!

  Elmúltál már 18 éves?

  %d bloggers like this: