A vodka martinival kapcsolatban a következő a helyzet: Nem számít, hogy ki vagy, ha megiszol egy ilyen ikonikus koktélt, akkor nagyon menő leszel. Mint az a James Bond fickó, aki nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy rázza a martinit, és soha ne keverje meg. 

Összetevők: 

90ml vodka

1/2 oz száraz vermut

1 egész zöld olajbogyó

Olívabogyólé (opcionális, ha egy kicsit piszkosabban szereted)

Hogyan készítsünk vodka martinit?

A vodkát és a vermutot keverjük össze egy jéggel teli koktélmixerben vagy egy jéggel teli pohárban. Adjunk hozzá egy csipetnyi olívabogyólevet, ha úgy tetszik. Rázza vagy keverje, amíg végig hűl, és szűrje át egy martinis pohárba. Díszítse egy olajbogyóval. Vagy négyet. Vannak, akik nagyon szeretik az olajbogyót. 

A martini vodkával vagy ginnel készül?

Mindkettőből! Attól függ, mit szeretne. A gin martini ugyanazzal a recepttel készül, mint a vodka martini, csak éppen… gin van benne. 

Mi az a száraz vodka martini?

A “dry” valójában a standard martini. De ha “nagyon száraz” vagy “csontszáraz”, az azt jelenti, hogy csak egy csipetnyi vermutot tartalmaz. A “nedves” martini viszont a szokásosnál több száraz vermutot tartalmaz. Zavaró, tudjuk. Próbáld meg újraolvasni ezt néhány martini után. 

Kaphatok vodka martini kiszállítást a közelemben?

De persze. Mi mindent, amire szüksége van -etel One, vermut, olívabogyó -, kiszállítunk, és percek alatt a küszöbére szállítjuk.

nonstopdrink.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.