A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

10 Dolog amit a csaposod nem árulna el sosem!
person sitting near the brown wooden barrel table
Az Éjszakai Élet Új Dimenziója: Az Otthoni Italfogyasztás Trendje és Hatása
Az éjszakai élet dinamikája az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos szórakozóhelyek látogatása helyett egyre többen választják az otthoni italfogyasztást, mint alternatívát a szocializálódásra és a kikapcsolódásra. Ennek hátterében számos tényező áll, többek között a kényelem, a költséghatékonyság és a személyre szabott élmény iránti igény. Ebben a változásban kiemelkedő szerepet játszik az ital […]
person holding cup of wine
Hány kalória van egy pohár vörösborban?
Ha megpróbálsz leadni néhány kilót, azt gondolhatod, hogy a siker érdekében le kell mondanod a vörösborról. Ez azonban nem így van. Bármit lehet mértékkel élvezni a fogyókúra alatt, beleértve a vörösbort is. A vörösbor még néhány olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amely hasznos lehet Önnek és szervezetének. Fontos azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogy az esti […]
cold summer alcohol bar
Miből készül a vodka?
A vodka egy sokoldalú, meglehetősen semleges szeszes ital, amelyből rengetegféle koktél készíthető. Tényleg bármivel keverhető az édes gyümölcslevektől vagy limonádétól kezdve a fűszeres gyömbérsörön át valami földes, gyógynövényes dologig. De miből készül valójában a vodka? És hogyan néz ki az előállítási folyamat? Elmondjuk, miből készül a vodka, elmagyarázzuk egy kicsit az előállítási folyamatot, és még […]
ital hazhozszallitas kocsma
  1. UGYANEZT AZ ITALT OTTHON IS ELKÉSZÍTHETED A KÖLTSÉGEK TÖREDÉKÉÉRT.

1/5-öd részéért, hogy pontos legyek. Az iparági szabvány szerint a bárok igyekeznek az ital-összetevőkre fordított kiadásaikat a fogyasztóktól felszámított összeg 20%-ánál (vagy annál kevesebbnél) tartani.

Ez azt jelenti, hogy a 3000 Ft-os Manhattan, amit egész este szürcsölsz, 600 FT-ba kerül a bárnak. Ennyiért otthon maradhatsz, elkészítheted magadnak az italt, és a spórolt pénzedből még megtöltesz egy szivárványos szamár pinatát 100 pattogó labdával.

.

2. NEM ADSZ ELÉG BORRAVALÓT.

Ez azt jelenti, hogy nagyban függnek a borravalójuktól. Nyilvánvalóan a csaposok nem fogják megmondani, ha nem adsz elég borravalót, de én igen.

Egy jó szabály szerint 10% az alap borravaló ami jár a költésed mellé. Ennél több a jól végzett munka ösztönzője, kevesebb viszont sértés.

3. HA INTEGETSZ, KIABÁLSZ VAGY PÉNZT RÁZOL FELÉJÜK, AKKOR TOVÁBB VÁRAKOZTATNAK.

Amikor először rendeltem italt egy pultostól, az egy megrázó élmény volt. Az emberek fenékig álltak a bárpult körül. A pultos csöpögött az izzadságtól, ami lehet, hogy az előtte lévő italokban landolt, de az is lehet, hogy nem. De meglepő módon nem ez volt a legnagyobb gondom.

A stressz igazi forrása az volt, hogy hogyan rendeljek. Ha egyszer eljutottam a bárpultig, hogyan fogom felhívni a fáradt csapos figyelmét a sok más ember között? Honnan tudjam, mikor kerülök sorra a rendeléssel, vagy nem vágok el valaki mást, aki már régebb óta várakozik? Végül is jól neveltek. Nem akarok bunkó lenni.

Világos lehetett, hogy kényelmetlenül érzem magam a káoszban, mert egy barátom tanácsot adott. Csak menj olyan közel a bárpulthoz, amennyire csak tudsz, és állj készen a rendelésre. Tartsd elő a pénzed, hogy lássák, és a készpénz jobb, mint a kártya.

A tanács biztosan bevált, mert úgy tűnik, nem emlékszem az este további részére.

Teljesen elfogadható, ha rendelésre készen, készpénzzel vagy kártyával a kezedben indulsz a bárpult felé. De amit a csaposok nem mondanak el neked, hogy utálják, ha türelmetlenül hadonászol a készpénzzel vagy koppintasz a kártyádra. Ne integess, ne kiabálj, és ne próbáld meg más módon leintgetni őket. Ezzel csak tovább várakoztatod magad, amíg ők olyanoknak készítenek italt, akik nem idegesítették őket.

Ehelyett inkább közelítsen a bárpult felé, és vegye fel a szemkontaktust. Egy "mizujs" stílusú biccentés is elfogadható. Tekintse ezt a sorban elfoglalt helye elismerésének. Láttak téged, ki fognak szolgálni, csak légy nyugodt.

Ha nem akarsz várni, a csaposok azt javasolják, hogy menj haza, és készítsd el magad. Szerintünk ez egy remek ötlet!

4. ALKOHOLMENTES SÖRT SZOLGÁLNAK FEL ANÉLKÜL, HOGY SZÓLNÁNAK NEKED.

Ha egy csapos észreveszi, hogy egy vendég közeledik a határhoz, ahelyett, hogy jelenetet rendezne azzal, hogy megtagadja a kiszolgálást, inkább felszolgál neki egy alkoholmentes sört. Természetesen a placebo sör a ház vendége, de ez akkor is elég mocskos trükk. Persze, azt állítják, hogy csak jóra használják az erejüket, de azért elgondolkodtató...

Soha többé ne csodálkozz azon, hogy alkoholmentes sört szolgálnak fel neked. Rendeld meg a sajátodat, szállíttasd házhoz, és igyál otthonod kényelméből.

5. HA MEGKÉRED ŐKET, HOGY "ERŐSÍTSÉK MEG A PIÁT", AZ NEM MŰKÖDIK.

Hacsak nem az övék a bár, akkor nincs sok beleszólásuk abba, hogy mennyi alkohol kerül az italodba. A bár egy üzlet, és az üzleteket a profitszerzésre tervezték. Ha az italok alkoholtartalma akkor lenne magas, amikor valaki kéri, anélkül, hogy többet kérnének érte, a haszonkulcsuk csökkenne.

"De, már rendeltem így korábban is, és tudom, hogy az italomnak erősebb íze volt!" Tévedés. A csaposoknak van egy szigorúan titkos trükkjük, amivel megtévesztenek. Egyszerűen megmozgatnak egy-két csepp alkoholt a szívószáladban, amitől az első pár kóstoló sokkal erősebbnek tűnik. Természetesen az egész ital végig meggyőznek róla. Így nagyobb borravalót kapnak, és a főnökük nem kiabál velük az italok ára miatt. Elég alattomosak a csaposok.

6. HAZUDNAK A HIÁNYZÓ ÖSSZETEVŐKRŐL, HOGY ELKERÜLJÉK A BONYOLULT ITALRENDELÉST.

Kiderült, hogy a csaposok hazudnak nekünk.

Amikor egy zsúfolt bárral és egy túlságosan bonyolult italrendeléssel szembesülnek, döntést kell hozniuk. Egy vendég kedvében jársz azzal, hogy időt szánsz arra, hogy gyengéden összekeverd a mentát, vagy hazudsz, és több vendéget szolgálsz ki gyorsabban.

Tehát hazudnak. Szeretne egy Mojitót az éjféli őrület közepén? Sajnálom, kifogytunk a mentából. Ez a tökéletes kifogás. Nem mintha a vendég megnézhetné a pult mögött. Nem tud vitatkozni, vagy ragaszkodni ahhoz, hogy a hozzávalók nélkül készíts valamit. 

7. UTÁLJÁK, HA KÁRTYÁVAL FIZETSZ.

A bárok utálják, ha műanyaggal fizetsz, mert ez átlagosan 2-3%-os feldolgozási díjba kerül nekik. De hacsak nem a pultos történetesen nem tulajdonosa a helynek, ez nem az ő problémájuk. Az ő problémájuk a papírmunka.

Több hitelkártya = több papírmunka az este végén = hosszabb ideig maradnak a munkahelyükön zárás után. Ez azt jelenti, hogy hacsak nem indítasz egy számlát, akkor a készpénzt részesíted előnyben. Különösen ellenszenves, ha kártyával fizetsz, és minden kör után készpénzzel fizetsz.

Csak egy probléma van; ki hord már tényleg készpénzt magánál? Úgy értem, komolyan. Jobban jársz, ha csak online rendeled meg az italodat... Csak hogy tudd, mi szeretjük, ha műanyaggal fizetsz.

VÁSÁRLÁS

8. EGÉSZ NAP KINT HAGYJÁK A KÖRETET

Látod azt a citrom- és lime-szeletekkel teli üstöt a bárpult mögött? Ezeket a nap elején készítik elő, és addig hagyják kint, amíg el nem fogynak. Ez azt jelenti, hogy ha a bárban aznap nem volt sok dolgod, akkor egy órák óta kint álló, nyálkás citromot fogsz szopogatni, amikor megrendeled a késő esti Lemon Drop-ot.

Mielőtt tequilát rendelsz, jobb, ha megnézed a pultot, és megnézed, milyen gyorsan elszállítják a citromszeleteket.

9. ANNAK A VERMUTNAK NEM SZABADNA EGÉSZ ÉJJEL KINT ÁLLNIA.

Ha már a potenciális egészségügyi kódex megsértésénél tartunk, a vermut egy szőlőalapú ital, és romlandó, akárcsak a bor. Ez azt jelenti, hogy hűtve kell tartani, miután felbontották. Ha azt látja, hogy egész éjjel a pulton áll, talán hagyja ki a Manhattant vagy a Dry Martinit.

Ha az éjszakát egy üveg vermuttal töltött H

10. INGYEN ITALT ADHATNÁNAK NEKED, HA AKARNÁNAK.

A legtöbb bárban van valami úgynevezett nyitott számla az ingyen italok számára, amit a ház számlájára írnak. De várjunk csak... miért adna egy bár bár bármit is ingyen, miután ennyit beszéltek a profitról?

Ez jót tesz az üzletnek. Komolyan mondom. Minden egyes "ingyen" ital után, amit odaadnak, több száz dollárt kereshetnek azzal, hogy az illetőből törzsvendég lesz. Vagy legalábbis törzsvendéggé. Nem térne vissza nagyobb valószínűséggel egy olyan helyre, ahol ingyen kap valamit?

Beépítik a költségvetésbe, mert ez jó üzlet.

Hogyan válhatsz te is az egyik ilyen dicsőséges ingyenes ital címzettjévé? Ez a csapos szeszélyétől függ. A következő dolgok segítik az esélyeidet: ne légy ellenszenves, adj jó borravalót, és ne kérj ingyen italokat.

+1. ÁLLJ TÁVOLABB A KISZOLGÁLÓHELYTŐL, KÜLÖNBEN NEM SZOLGÁLNAK KI.

A bárpult nem az egyetlen hely, ahol az italodat rendelheted, de itt készülnek az italok. A legtöbb bárban van asztali kiszolgálás, ami azt jelenti, hogy nem kell a bárpulthoz oda-vissza menni. Ez egyben magasabb borravalót is jelent, ahogy arról korábban már beszéltünk. Ez azt jelenti, hogy a pincéreknek helyet kell biztosítani a bárpultnál, hogy az italokat fel tudják venni. Ezt hívják kiszolgáló területnek.

Ha a kiszolgálási terület előtt állsz, akkor útban vagy. A pultost, a pincéreket és az italukra váró embereket is zavarod. A pultosok valószínűleg nem vesznek rólad tudomást, amíg át nem állsz egy elfogadható rendelési területre.

Oldalunkon bárhonnan rendelhetsz, ahol van térerő a mobiltelefonodon, nincs ítélkezés. Rendelj sört a mosdóból, vagy bort hazafelé menet. A lakásodon találkozunk veled.

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...

Üdvözlünk az oldalon!

Elmúltál már 18 éves?