A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

10 módja annak, hogy kinyissa a sörösüveget nyitó nélkül
person sitting near the brown wooden barrel table
Az Éjszakai Élet Új Dimenziója: Az Otthoni Italfogyasztás Trendje és Hatása
Az éjszakai élet dinamikája az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos szórakozóhelyek látogatása helyett egyre többen választják az otthoni italfogyasztást, mint alternatívát a szocializálódásra és a kikapcsolódásra. Ennek hátterében számos tényező áll, többek között a kényelem, a költséghatékonyság és a személyre szabott élmény iránti igény. Ebben a változásban kiemelkedő szerepet játszik az ital […]
person holding cup of wine
Hány kalória van egy pohár vörösborban?
Ha megpróbálsz leadni néhány kilót, azt gondolhatod, hogy a siker érdekében le kell mondanod a vörösborról. Ez azonban nem így van. Bármit lehet mértékkel élvezni a fogyókúra alatt, beleértve a vörösbort is. A vörösbor még néhány olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amely hasznos lehet Önnek és szervezetének. Fontos azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogy az esti […]
cold summer alcohol bar
Miből készül a vodka?
A vodka egy sokoldalú, meglehetősen semleges szeszes ital, amelyből rengetegféle koktél készíthető. Tényleg bármivel keverhető az édes gyümölcslevektől vagy limonádétól kezdve a fűszeres gyömbérsörön át valami földes, gyógynövényes dologig. De miből készül valójában a vodka? És hogyan néz ki az előállítási folyamat? Elmondjuk, miből készül a vodka, elmagyarázzuk egy kicsit az előállítási folyamatot, és még […]

Volt már olyan, hogy egy jéghideg Heineken vagy Corona volt a kezedben, és hirtelen rájöttél, hogy nem tudod kinyitni? Nekünk is volt már. Szerencsére számos módja van annak, hogy kinyissunk egy sörösüveget palacknyitó használata nélkül. Akár a megbízható kulcscsomód nélkül kapnak rajta, akár csak szeretnél megtanulni néhány menő partitrükköt, ha megjegyzed ezeket a módszereket, soha többé nem fogsz egy kinyithatatlan sörösüveggel szembesülni.

PALACKNYITÓ FIZIKA
A sörösüveg kinyitása egyszerű fizikán múlik. Lehet, hogy még sosem gondoltál rá tudományos szempontból. Mégis, ha egyszer megérted, milyen erők hatnak egy sörösüveg kinyitásakor, könnyedén helyettesítheted a palacknyitót különböző tárgyakkal, és ugyanazt az eredményt érheted el.

A palacknyitó egy egyszerű kar. Amikor kinyitsz egy üveg sört, felfelé húzod a sörnyitó egyik végét, és a sörnyitó a kupak közepén forog, miközben a sörnyitó ajka lefeszíti a kupakot. Itt három erő játszik szerepet:

a kezünk ereje, ahogy felfelé húzza a palacknyitó nyelét.
a kupak ereje, amint az a nyitó ajkára húzódik lefelé
és a kupak sarkának ereje, amint az lefelé hat a forgókarra a forgásponton.
Ha ez a három erő egyensúlyban van, a kupak mozdulatlan marad, és a sör nem nyílik ki. Ezen erők közül az egyiknek erősebbnek kell lennie a többinél ahhoz, hogy a kupakot lefeszítse.

Elméletileg egy üveg sört kézzel is ki lehet nyitni, ha elegendő nyomást fejtünk ki. A legtöbb ember azonban nem elég erős ehhez, és mivel a söröskupakoknak általában éles széle van, ez sérüléshez vezethet. Egy üveg sör kinyitásához csak annyi erőt kell kifejtenie, hogy a többi hatóerőt legyőzze. Ezt különböző tárgyakkal és felületekkel is meg lehet tenni, ezért csak azt a módszert használd, ami a rendelkezésedre áll.

SÖRÖSÜVEG KINYITÁSÁNAK MÓDJAI PALACKNYITÓ NÉLKÜL
Mielőtt belemennénk ezekbe a módszerekbe, meg kell jegyezni, hogy néhány művelet helytelen végrehajtása sérüléshez vezethet. A sörösüveg kinyitásának mindig a palacknyitó a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módja. Ha azonban szorult helyzetbe kerülsz, ezek a módszerek igazán jól jöhetnek.

PULTOS MÓDSZER
Ez az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a sör kinyitásának palacknyitó nélkül. Szinte mindig lesz valamilyen pultlap vagy sima felület, amin van egy perem.

Ehhez helyezze az üveg kupakjának egyik szélét az asztal tetejére, fogja meg szorosan az üveg nyakát, és a másik kezével csapjon rá az üvegre. Erőteljes legyen, de ne legyen olyan durva, hogy eltörje az üveget.

Vigyázzon, hogy az üveg ne csússzon ki a kezéből. Ha még soha nem csináltál ilyet, lehet, hogy néhány próbálkozásba telik, mire le tudod pattintani a kupakot. Valószínűleg nem is a barátod szép konyhapultján vagy faasztalán kellene ezt csinálnod, mivel a túl nagy erő kifejtése valószínűsíti a felület lecsiszolódását.

DOLLÁR-MÓDSZER
Bármilyen őrültségnek is hangzik, a megfelelő hajtogatási technikával egy közönséges bankjegy is képes lesz kipattintani a sörösüveg kupakját. Hajtsd össze függőlegesen a bankjegyet, majd tekerd fel a lehető legszorosabban. Hajtsd újra félbe, és akkor a meghajlított szélének rendkívül erősnek kell lennie. Helyezze a hajlított szélét az üveg kupakjának szája alá, és nyomja felfelé. Az üveg kupakjának azonnal le kell pattannia.

AZ ÖNGYÚJTÓS MÓDSZER
Ha van kéznél egy egyszerű öngyújtó, máris megvan a palacknyitó. Fogd a palackodat, és helyezd a kezed a palack nyakára, éppen csak annyi helyet hagyva a mutatóujjad felső része és a palack kupakjának alja között, hogy az öngyújtót rá tudd helyezni. A másik kezével nyomja lefelé az öngyújtó külső szélét. Ennek elegendő erőt kell kifejtenie ahhoz, hogy a kupakot azonnal le tudja pattintani.

A GYŰRŰS MÓDSZER
Ha gyakran visel gyűrűt, ezt a módszert különösen hasznosnak fogja találni. Ráadásul nem is kell keresgélned egy tárgyat, amivel kinyithatod az üveget. A szokásos módon, a gyűrűddel az ujjadon, helyezd a kezed az üveg fölé, úgy, hogy a gyűrűd alja közvetlenül az üveg kupakja alá kerüljön. Döntse meg az üveget 45 fokban, fogja meg a kupakot, és húzza vissza.

A KULCSOS MÓDSZER
Bármilyen kulccsal viszonylag könnyen ki lehet nyitni egy üveget. Tartsa a sört a nem domináns kezében, és a másik kezével helyezze a kulcs hosszú oldalát a kupak alá. Csavarja a kulcsot felfelé, hogy kissé meglazítsa a kupak egy részét, fordítsa el az üveget, és ismételje ezt addig, amíg a kupak eléggé meg nem lazul ahhoz, hogy a kulcs hegyét a kupak alá csúsztassa és kioldja a kupakot.


AZ ÖVCSATOS MÓDSZER
Manapság már sok övcsat rendelkezik beépített palacknyitóval. Ha csak egy hagyományos övcsatod van, annak is meg kell tennie a dolgát, feltéve, hogy stabil. Vedd le az övet a nadrágodról, és helyezd a csat egyik szélét a kupak alá. A hüvelykujjával nyomja le a csat másik oldalát elég erővel ahhoz, hogy a kupakot kioldja.
AZ AJTÓ MÓDSZER
Ha olyan otthonban szeretsz lakni, amelynek ajtaja reteszelhető, akkor van egy beépített palacknyitó. A fémlemezt, amely körülveszi a lyukat, ahová a retesz be van illesztve, ajtócsapónak nevezzük. Ezt fogod használni a sörösüveg kinyitásához. Döntse meg az üveget, és ékelje be a kupakot az ajtócsapóba. Óvatosan rántsa hátrafelé az üveget. Ennek viszonylag könnyen le kell pattintania a kupakot.

A VILLA/KANALAS MÓDSZER
Lehet, hogy nem tudsz róla, de az evőeszközös fiókodban több palacknyitó eszköz is található. Ha villát használsz, dugj egy-egy tüskét az üveg kupakjának szája alá, és addig mozgasd előre-hátra, amíg a kupak meg nem lazul annyira, hogy le tudjon pattanni.

A kanalak is kiválóan működnek palacknyitóként. Fogja meg az egyik kezével a palack nyakát, majd a másik kezével vegye fel a kanalat. Helyezze a hüvelyk- és mutatóujját a kanál alja köré, majd dugja a kanál ajkát a kupak alá, és a lendületet használva szedje le a kupakot.

A CSAVARHÚZÓVAL/KALAPÁCCSAL VÉGZETT MÓDSZER
Ha van itthon egy szerszámosláda, akkor többféleképpen is felnyithatsz egy üveg sört. A laposfejű csavarhúzó tökéletes példa az egyik ilyen szerszámra. Mindössze annyit kell tenned, hogy a csavarhúzó lapos végét a kupak alá ékelted, és a lendület segítségével addig lazítod a kupakot, amíg le nem jön. Egy karmos kalapács is működik. Csak fordítsa fejjel lefelé, helyezze az egyik villát a kupak alá, és emelje fel, amíg a kupak le nem pattan.

A SÖRÖSÜVEGES MÓDSZER
Ha van egy üveg söröd, jó eséllyel van egy másik bontatlan üveged is. Ahhoz, hogy egy sörösüveget egy másik bontatlan üveggel nyiss ki, helyezd az asztalra az első sört, és tartsd stabilan a nyakánál fogva. Fogja meg a második üvegét a nyakánál fogva, és fordítsa a második üveget fejjel lefelé, hogy az üveg kupakja az asztal felé nézzen. Helyezze a második üveg kupakjának ajkát az első üveg kupakjának széle alá. Győződjön meg róla, hogy mindkét palackot szorosan tartja, és a második palack által biztosított lendületet használva pattintsa le az első palack kupakját. Az imént levett kupakot használhatja a második palack kinyitásához is.

Egy másik módszer, amellyel kinyithatod az egyik sörösüveget a másikkal, az egyik üvegbe egy gyors rúgást ad, ezért ügyelj arra, hogy cipő legyen rajtad. Tartsd mindkét palackot egy kézben, mindkettőt felfelé fordítva. Helyezd őket úgy, hogy az egyik palack kupakja a másik palack ajka alá ékelődjön. Tartsd a palackokat a derekad alatt és kissé magad mögött, és rúgd meg annak a palacknak az alját, amelynek a kupakja a másik alá van ékelődve. Rúgj határozottan, de ne olyan erősen, hogy eltörjön az üveg. Az üveg kupakjának egy-két határozott rúgással le kell pattannia.

A TANULMÁNY
Kevés rosszabb dolog van annál, mint amikor egy hideg sör van a kezedben, de nem tudod kinyitni. Szerencsére ezekkel a mókás sörbontási trükkökkel soha többé nem lesz ilyen problémád. Nagyon sok olyan tárgy van, amivel kinyithatsz egy üveg sört. Mindössze a fizika alapvető ismereteire és egy kis kreativitásra van szükség.

Minden sörszállítási igényeddel kapcsolatban bízz a Nonstopdrink.hu-ben. Ráadásul gyors kiszállítással rendelkezünk. Kényeztesse magát ma este egy tizes csomaggal úgy is, hogy dobozos sört rendel és nem kell bajlódnia az üveggel.

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...

Üdvözlünk az oldalon!

Elmúltál már 18 éves?