A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

5 klasszikus koktélok eredettörténete
10 módja annak, hogy kinyissa a sörösüveget nyitó nélkül
Volt már olyan, hogy egy jéghideg Heineken vagy Corona volt a kezedben, és hirtelen rájöttél, hogy nem tudod kinyitni? Nekünk is volt már. Szerencsére számos módja van annak, hogy kinyissunk egy sörösüveget palacknyitó használata nélkül. Akár a megbízható kulcscsomód nélkül kapnak rajta, akár csak szeretnél megtanulni néhány menő partitrükköt, ha megjegyzed ezeket a módszereket, soha […]
ital hazhozszallitas pezsgo 3
Pezsgő Vs. Prosecco: Mi a különbség?
A pezsgő és a prosecco az egyik legelterjedtebb pezsgőstílus. Az ízvilág, az esztétikum és az általános elegancia szempontjából nem meglepő, hogy ez a két bor ennyire népszerű. Ezt a két italt gyakran össze is hasonlítják, hiszen mindkettő pezsgő fehérbor, és általában ünnepi célokra használják őket. Emiatt előfordulhat, hogy az emberek mindkét bort „buborékosnak” hívják, ahelyett, […]
ital hazhozszallitas sor
Ki találta fel a sörpongot és miért?
Ha valaha is voltál már diákszövetségi bulin, egyetemi kampuszon akkor biztosan játszottál már sörpongot, vagy legalábbis láttad, hogy játszanak vele. A sörpong Amerika egyik kedvenc ivójátéka, és sokkal régebb óta létezik, mint gondolnád. MI AZ A SÖRPONG?Ha nem tudod, mi az a sörpong, ez egy ivójáték, amely hihetetlenül népszerű az egyetemi kampuszokon. A játékhoz négy […]
ital hazhozszallitas drinks

Ha még sosem gondolkodtál azon, hogy honnan származnak a koktéljaid, akkor egyértelműen többet kell innod. De most komolyan, képzeld el, milyen lehetett azelőtt, hogy egyszerűen elővehetted a telefonodat, és minden valaha megalkotott italt le tudtál guglizni.

Hogyan váltak népszerűvé az italok a vírusos internetes kultúra segítsége nélkül? Leginkább a reklámozás egy jól bevált formája, a szájról szájra terjedő hírverés révén. Egy népszerű koktél feltalálója azt állítja, hogy ő maga terjesztette a hírt parttól partig, és minden városban, ahol átutazott, megrendelte az italát. Egy másik koktél egy csínytevésből indult, amely annyira népszerű lett, hogy futótűzként terjedt.

Függetlenül attól, hogyan terjedt el a hír, ez a nyolc klasszikus koktél még mindig a legjobban rendelt italok közé tartozik a bárokban országszerte. Csatlakozzon tehát hozzánk, hogy elismerést adjunk, és koccintsunk az eredeti mixológusokra, akik italukat elég erőssé tették ahhoz, hogy kiállják az idő próbáját.

SCREWDRIVER (csavarhúzó)

Volt egy barátom a középiskolában, akinek a „vendégszobája” egy kihúzható kanapé volt a biliárdasztal és a szüleik otthoni bárja mellett. Nem egyszer emlékszem, hogy arra ébredtem, hogy a haverom anyukája a bárpultnál áll a fürdőköpenyében egy üveg vodkával és egy pohár narancslével.

Az italából felpillantva azt suttogta: „Ne is törődj velem, csak egy kis kutyaszőr”, a poharát az én irányomba billentette, és már ment is tovább.

Így ismerkedtem meg a Screwdriverrel. A körülményeket figyelembe véve soha nem gondoltam arra, hogy megkérdezzem, miért egy kéziszerszámról neveztek el egy gyümölcsléből és vodkából készült italt.

Kiderült, hogy a Perzsa-öbölben dolgozó amerikai olajipari munkások alkották meg az italt az 1940-es években, amikor elkezdtek vodkát adni a narancsléhez. Mivel nem volt kéznél kanál, egyszerűen egy csavarhúzóval keverték meg. Nem igazán volt szabad munka közben inniuk, így a „Screwdriver” elég diszkrét módja volt az ital megnevezésének. A név megragadt, és 70 évvel később az amerikaiak még mindig élvezik a Screwdriver egyszerű élvezetét.

MARTINI

A Martini egy másik koktél, amelynek eredete a legjobb esetben is homályos. Az egyik széles körben elfogadott elmélet szerint akkor jött létre, amikor egy aranyásó nagyot kaszált az aranyláz idején. Martinez városának helyi kocsmájába ment, és pezsgőt rendelt az ünnepléshez. A csaposnak nem volt pezsgője, de nem volt hajlandó csalódást okozni. Ragaszkodott hozzá, hogy készítsen egy ünnepi italt abból, ami éppen kéznél volt: gin, vermut, keserű ital, maraschino likőr és egy szelet citrom. Martinez Specialnak nevezte el.

Amikor az aranybányász San Franciscóba utazott, nem tudta kiverni a fejéből a Martinez Special-t. Egy helyi bárban kérte az italt, és onnantól kezdve a recept elterjedt, a neve pedig a Martinez Specialról egyszerűen Martinire rövidült.

NEGRONI

A Negronit először 1919-ben készítették az olaszországi Firenzében, a Cafe Casoniban, amikor Camillo Negroni gróf besétált, és egy erősebb változatot kért a jellegzetes koktéljából. A csapos, Forsco Scarselli a gróf szokásos Americanójában a szódavizet ginnel helyettesítette, és a szokásos citromot narancsdíszítéssel helyettesítette. Az italt Negroninak nevezték el, és azonnal sikert aratott.

Az ital annyira népszerű lett, hogy a gróf saját szeszfőzdét indított, ahol előre elkészített Negronit gyártott. Vicces tény, hogy bár már nem a Negroni család tulajdonában van, a lepárlóüzem ma is működik.

COSMOPOLITAN

A 2000-es évek elején a Cosmo a Szex a nagyvárosban (Sex in the City) popkultúra ikonja, Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) hatására végigsöpört az országon. Miután kiderült, hogy ez az ő jellegzetes itala, a kacér rózsaszín koktél népszerűségét már nem lehetett megállítani.

Furcsa módon azonban a koktélt valójában meglepően baljós körülmények között hozták létre egy minnesotai kisvárosban.

1975-ben járunk, Minneapolis egyik kis külvárosában, és egy ideges főiskolai hallgató, Neal Murray a Cork and Cleaver nevű bárban várja a pultos interjúját. Az interjún az asszisztenssel és az üzletvezetővel is könnyedén átmegy. Jó híreket várva távozik, de csalódottan hallja, hogy nem a barátjától kapta meg az állást, aki először is beajánlotta. Homlokát ráncolva érdeklődik Neal, hogy miért nem kapta meg a munkát. A barátja válasza? „Mert fekete vagy.”

A vezetőség nyílt rasszizmusának híre elterjedt, és amikor elutaztak egy hétvégi rendezvényre, a személyzet felcsempészte Murrayt a fizetési listára. Három napon keresztül képezték ki, és mire a vezetők visszatértek, már nem volt más választásuk, mint elfogadni a tehetséges új csapost.

Egyik este, nem sokkal a viharos indulás után, egy másik, akkoriban népszerű koktél, a Kamikaze különböző változatait keverte. Felfedezte, hogy egy kis áfonyalé hozzáadásával az italnak kellemes rózsaszín színe és finom gyümölcsös ütése lett. Amikor valaki megkérdezte tőle, hogy mi ez, azt mondta, hogy nem tudja, csak úgy érezte, hogy kell egy kis szín (utalva arra, hogy a bárnak több „színre” van szüksége, és felvette őt). A vendég erre úgy válaszolt, hogy „nagyon Cosmopolitan”, így kapta a nevét.

LONG ISLAND JEGES TEA

Egyesek szerint az ital a szesztilalom idején keletkezett, amikor egy idősebb, vállalkozó szellemű úriember megalkotta a jeges teának látszó koktélt, hogy álcázott módon tudjon inni. Amellett, hogy a jeges tea esztétikáját adta, az öt különböző alkohol határozottan hozzájárult a vonzerejéhez. Ha egy ital megvásárlásával börtönbe kerülhetsz, akkor jobb, ha egy átkozottul erős italról van szó.

Most, hogy már ismered ezeknek a klasszikus koktéloknak az eredetét, nekiláthatsz, hogy a kanapéd kényelméből is megfelelően értékeld őket, mi pedig segítünk. Hagyd, hogy mindent, amire szükséged van, közvetlenül az ajtódhoz hozzunk, akár 30 perc alatt. Nincs szállítási díj, nincs gond, és nincs több történelemóra.

nonstopdrink.hu

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...
0
  0
  Kosár
  A kosarad üresVissza a piactérre

  Üdvözlünk az oldalon!

  Elmúltál már 18 éves?

  %d bloggers like this: