A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

Hány kalória van egy feles vodkában?
person sitting near the brown wooden barrel table
Az Éjszakai Élet Új Dimenziója: Az Otthoni Italfogyasztás Trendje és Hatása
Az éjszakai élet dinamikája az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos szórakozóhelyek látogatása helyett egyre többen választják az otthoni italfogyasztást, mint alternatívát a szocializálódásra és a kikapcsolódásra. Ennek hátterében számos tényező áll, többek között a kényelem, a költséghatékonyság és a személyre szabott élmény iránti igény. Ebben a változásban kiemelkedő szerepet játszik az ital […]
person holding cup of wine
Hány kalória van egy pohár vörösborban?
Ha megpróbálsz leadni néhány kilót, azt gondolhatod, hogy a siker érdekében le kell mondanod a vörösborról. Ez azonban nem így van. Bármit lehet mértékkel élvezni a fogyókúra alatt, beleértve a vörösbort is. A vörösbor még néhány olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amely hasznos lehet Önnek és szervezetének. Fontos azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogy az esti […]
cold summer alcohol bar
Miből készül a vodka?
A vodka egy sokoldalú, meglehetősen semleges szeszes ital, amelyből rengetegféle koktél készíthető. Tényleg bármivel keverhető az édes gyümölcslevektől vagy limonádétól kezdve a fűszeres gyömbérsörön át valami földes, gyógynövényes dologig. De miből készül valójában a vodka? És hogyan néz ki az előállítási folyamat? Elmondjuk, miből készül a vodka, elmagyarázzuk egy kicsit az előállítási folyamatot, és még […]
vodka bottle in the snow

A vodka remek ital, ha diétázol. Más likőrökhöz képest viszonylag alacsony kalóriatartalmú, és nulla szénhidrátot tartalmaz. Azonban nem minden vodka egyforma. Egyes ízesített vodkákhoz cukrot vagy más összetevőket adnak hozzá, ami megnöveli a kalória- és szénhidráttartalmat.

Van még néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztjuk a vodkát, amit egy éjszakai szórakozás alkalmával élvezhetünk. Csak azért, mert egy ital vodkával készült, még nem jelenti azt, hogy kalóriaszegény is. Néhány cukros gyümölcslevekkel készült kevert ital 500 vagy 600 kalória körüli értéket is tartalmazhat. Néhány ilyen koktél elfogyasztása jóval a napi kalóriacélod fölé emelheti.

Az, hogy diétázol, még nem jelenti azt, hogy nem szórakozhatsz. Ebben a cikkben lebontjuk, hogy hány kalória van a különböző vodkatípusokban, megtanítjuk, mit kell kerülnöd, ha kalóriaszegény italt keresel, és még diétás vodkakoktél-recepteket is adunk.

HÁNY KALÓRIA VAN EGY FELES TISZTA VODKÁBAN?

A tiszta vodka kalóriatartalma a töménységtől függ. Átlagosan 80-150 Kcal.

AZ ÍZESÍTETT VODKA TÖBB KALÓRIÁT TARTALMAZ?

Az ízesített vodkáknak csodálatos íze lehet, és ízletessé tehetik az italodat anélkül, hogy cukros keverőkre lenne szükséged. De vajon az ízesített vodka több kalóriát tartalmaz? Nos, minden attól függ, hogyan adják hozzá az aromát.

Egyes márkák ízesítik a vodkát, akár természetes, akár mesterséges aromával. A népszerű ízesítők közé tartozik a citrom, a kókusz, a görögdinnye, az uborka, a vanília és a fahéj. Ha az aromát átitatják, az általában azt jelenti, hogy nem adnak hozzá extra kalóriát.

Egyes vodkamárkák azonban cukros szirupokat adnak hozzá, amelyeket az erjesztési és lepárlási folyamat után adnak hozzá. Ezek a termékek több kalóriát tartalmaznak, mint a tiszta vodka vagy az infúziós vodka.

Amikor vásárol egy üveggel, olvassa el a címkét, és keresse az "infúziós" szót. Ez általában azt jelenti, hogy az ízesítést a lepárlási folyamatba építik be, és nem utólag adják hozzá. Ellenőrizze a címkén feltüntetett kalóriaszámot is. Ha a kalóriatartalom magasabbnak tűnik, mint más, azonos alkoholtartalmú márkák esetében, akkor valószínűleg cukros aromát adtak hozzá.

0 - 24 Ital házhozszállítás Budapesten, akár 20 percen belül. Nonstopdrink.hu

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...

Üdvözlünk az oldalon!

Elmúltál már 18 éves?