A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

Hány kalória van egy feles whiskyben?
person sitting near the brown wooden barrel table
Az Éjszakai Élet Új Dimenziója: Az Otthoni Italfogyasztás Trendje és Hatása
Az éjszakai élet dinamikája az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos szórakozóhelyek látogatása helyett egyre többen választják az otthoni italfogyasztást, mint alternatívát a szocializálódásra és a kikapcsolódásra. Ennek hátterében számos tényező áll, többek között a kényelem, a költséghatékonyság és a személyre szabott élmény iránti igény. Ebben a változásban kiemelkedő szerepet játszik az ital […]
person holding cup of wine
Hány kalória van egy pohár vörösborban?
Ha megpróbálsz leadni néhány kilót, azt gondolhatod, hogy a siker érdekében le kell mondanod a vörösborról. Ez azonban nem így van. Bármit lehet mértékkel élvezni a fogyókúra alatt, beleértve a vörösbort is. A vörösbor még néhány olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amely hasznos lehet Önnek és szervezetének. Fontos azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogy az esti […]
cold summer alcohol bar
Miből készül a vodka?
A vodka egy sokoldalú, meglehetősen semleges szeszes ital, amelyből rengetegféle koktél készíthető. Tényleg bármivel keverhető az édes gyümölcslevektől vagy limonádétól kezdve a fűszeres gyömbérsörön át valami földes, gyógynövényes dologig. De miből készül valójában a vodka? És hogyan néz ki az előállítási folyamat? Elmondjuk, miből készül a vodka, elmagyarázzuk egy kicsit az előállítási folyamatot, és még […]
drink whiskey brandy alcoholic beverages

Nincs is jobb egy jó whiskynél. Akár jéggel, tisztán vagy kevert italban iszod, a sima, füstös ízt semmi sem pótolja. De vajon diéta mellett is élvezheted kedvenc whiskey-italodat?

Mint minden más szeszes italnak, a whiskynek is vannak kalóriái. Mindenképpen lehet mértékkel élvezni diéta alatt, de összességében több kalóriát tartalmaz, mint például a vodka. Vannak azonban módok arra, hogy úgy élvezze, hogy közben a diétát is betartja.

Ebben a cikkben egy kicsit mesélünk a különböző whiskyfajtákról, és elmondjuk, hogy melyik márkáknak van a legkevesebb, illetve a legtöbb kalóriája. A cikk végén még néhány kalóriaszegény whiskeyital-receptet is adunk, hogy a diéta betartása mellett is élvezhesse kedvenc koktéljait.

SCOTCH WHISKY VS. BOURBON WHISKY

Először is, határozzuk meg, mi is az a whisky valójában. Lehet, hogy összezavarodsz a különböző fajtáktól, mint a scotch whiskey és a bourbon whiskey. Mi a különbség? Több kalóriát tartalmaz az egyik, mint a másik?

A whisky az az általános kategória, amelybe ezek az italok tartoznak. A whisky egy erjesztett gabonamasszából készült desztillált ital. Szenesített tölgyfahordókban érlelik, amíg el nem éri a kívánt gyártási kort. A leggyakoribb gabonafélék, amelyekből whiskey készül, a kukorica, az árpa, a rozs és a búza (mivel gabonából készül, fajtától függően gluténmentes lehet, de lehet, hogy nem).

A whiskyfajták közötti különbség általában azon múlik, hogy milyen gabonából készül. A Bourbon whiskey elsősorban kukorica cefréből készül, míg a scotch whiskey főleg malátázott árpából. Táplálkozástanilag a kettő alapvetően azonos. Egy szabványos 1,5 oz-os adag bourbon és scotch egyaránt körülbelül 97 kalóriát tartalmaz (bár ez márkánként változik).

0 - 24 Ital házhozszállítás Budapesten, akár 20 percen belül. Nonstopdrink.hu

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...

Üdvözlünk az oldalon!

Elmúltál már 18 éves?