A gyorsabb kiszállítás érdekében add le rendelésedet telefonon:  +36 30 871 8951

Mennyi szénhidrát van egy doboz sörben?
person sitting near the brown wooden barrel table
Az Éjszakai Élet Új Dimenziója: Az Otthoni Italfogyasztás Trendje és Hatása
Az éjszakai élet dinamikája az elmúlt években jelentős változáson ment keresztül. A hagyományos szórakozóhelyek látogatása helyett egyre többen választják az otthoni italfogyasztást, mint alternatívát a szocializálódásra és a kikapcsolódásra. Ennek hátterében számos tényező áll, többek között a kényelem, a költséghatékonyság és a személyre szabott élmény iránti igény. Ebben a változásban kiemelkedő szerepet játszik az ital […]
person holding cup of wine
Hány kalória van egy pohár vörösborban?
Ha megpróbálsz leadni néhány kilót, azt gondolhatod, hogy a siker érdekében le kell mondanod a vörösborról. Ez azonban nem így van. Bármit lehet mértékkel élvezni a fogyókúra alatt, beleértve a vörösbort is. A vörösbor még néhány olyan egészségügyi előnnyel is rendelkezik, amely hasznos lehet Önnek és szervezetének. Fontos azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogy az esti […]
cold summer alcohol bar
Miből készül a vodka?
A vodka egy sokoldalú, meglehetősen semleges szeszes ital, amelyből rengetegféle koktél készíthető. Tényleg bármivel keverhető az édes gyümölcslevektől vagy limonádétól kezdve a fűszeres gyömbérsörön át valami földes, gyógynövényes dologig. De miből készül valójában a vodka? És hogyan néz ki az előállítási folyamat? Elmondjuk, miből készül a vodka, elmagyarázzuk egy kicsit az előállítási folyamatot, és még […]
low angle photo of woman drinking a beer

Ha azt fontolgatod, hogy kipróbálod az alacsony szénhidráttartalmú diétát, akkor talán azon gondolkodsz, hogy vajon élvezheted-e még a kedvenc alkoholos italodat. Ha sörivó vagy, úgy érezheted, hogy teljesen le kell mondanod róla, hogy elérd fogyókúrás céljaidat. Ez azonban nem igaz! Bár a sör szénhidráttartalma nagyobb, mint az olyan kemény szeszes italoké, mint a vodka és a tequila, rengeteg olyan alacsony szénhidráttartalmú sör létezik, amelyet mértékkel fogyaszthat.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk az alkohol szervezetre gyakorolt hatásának tudományát, elmondjuk, hogy mennyi szénhidrát van a legnépszerűbb sörfajtákban, és ajánlunk néhány nagyszerű, alacsony szénhidráttartalmú sörválasztékot.

IHATSZ-E SÖRT ALACSONY SZÉNHIDRÁTTARTALMÚ DIÉTA MELLETT?

Az olyan alacsony szénhidráttartalmú diéták, mint a Keto és az Atkins mostanában rendkívül népszerűek. Ezek a napi nettó szénhidrátbevitel csökkentése körül forognak, és arra törekednek, hogy naponta csak 20-50g nettó szénhidrátot fogyasszunk. A szénhidrátok hiánya a szervezetet ketózis állapotába hozza, ami elősegíti a zsírégetést, és állítólag gyors fogyáshoz vezet.

Lehet sört inni alacsony szénhidráttartalmú diéta mellett is? A rövid válasz igen; mértékkel bármit lehet élvezni. A legtöbb ma kapható népszerű sör azonban elég sok szénhidrátot tartalmaz, és a túl sok sör teljesen lefoglalhatja a napi szénhidrátmennyiséget. Számos alacsony szénhidráttartalmú sör létezik, amit élvezhetsz, de azt javasoljuk, hogy légy óvatos, mert gyorsan összeadódhatnak.

Még az alacsony szénhidráttartalmú és kalóriaszegény italok is megakaszthatják a fogyásodat, ha nagy mennyiségben fogyasztod őket. A sör, a bor és a koktélok rengeteg üres kalóriát tartalmaznak, és nem biztosítanak olyan tápanyagokat, mint a fehérje vagy a vitaminok. Az alkohol a szervezet zsírégetési folyamatát is megakaszthatja, mivel a szervezet az elfogyasztott étel helyett az ital metabolizálását választja. Tehát bár mértékkel élvezheti kedvenc felnőtt italát, ha túlzásba viszi, akkor a fogyókúrás céljait illetően letérhet a helyes útról.

HÁNY SZÉNHIDRÁT VAN EGY ÁTLAGOS SÖRBEN?

Egy átlagos  doboz sörben körülbelül 12 gramm szénhidrát van. Azonban rengeteg olyan sör létezik, amelyek szénhidráttartalma ennél a számnál jóval magasabb és jóval alacsonyabb. Általában a light sörökben sokkal kevesebb szénhidrát és kalória van, mint eredeti társaikban. Lebontottunk néhány népszerű sört és szénhidráttartalmukat, hogy a legokosabb döntést hozhasd meg a következő esti szórakozásod alkalmával.

0 - 24 Ital házhozszállítás Budapesten, akár 20 percen belül. Nonstopdrink.hu

Developed by: Elitring.com

Like this:

Like Loading...

Üdvözlünk az oldalon!

Elmúltál már 18 éves?